Beutech groeit, de huidige productielocaties op het Groot Verlaat in Steenwijk zijn te klein geworden om te volstaan aan de productievraag. Daarom wordt er, naast de zeven bestaande hallen, nog een productiehal geopend. Vandaag is begonnen met graven om de grond bouwklaar te maken.

De nieuwe hal wordt negen meter hoog en beslaat in totaal 2500 m2. Het biedt ruimte aan vier spuitgietmachines en drie extrusiemachines. Dit kan in de toekomst verder uitgebreid worden. Over twee weken wordt gestart met het heien van 500 palen. De vloer wordt hierdoor verstevigd waardoor het geschikt is voor zware machines.

Duurzaam
Beutech vindt het belangrijk om zo optimaal mogelijk te produceren Het milieu speelt hierin een belangrijke rol. Nagenoeg alle restwarmte die vrijkomt tijdens productie wordt gebruikt om andere locaties te verwarmen. Ook bij de nieuwe hal is dit het geval. Daarnaast wordt de nieuwe hal volledig voorzien van zonnepanelen. Gezamenlijk kunnen de zonnepanelen 320.000 kWh per jaar opwekken.

Oplevering
Als alles meezit zal de hal rond september/ oktober opgeleverd worden. Daarna zal begonnen worden met de installatie van de machines.

Over Beutech
Beutech is in 1993 opgericht in Havelte. Beutech heeft zich ontwikkeld tot een breed georiënteerde kunststofbewerker. Naast invoerbochten worden drainageputten, straatkolkonderbakken, handvorm hulpstukken en diverse producten in de materialen PE en PP geproduceerd. In de loop der jaren is Beutech verhuisd naar Steenwijk en is het uitgegroeid tot een bedrijf met ± 80 werknemers.

 

  • 1

Meer nieuws