Productie & bewerkingstechnieken

Bij Beutech hebben we alle expertise onder één dak. Wij geven advies, ontwerpen, ontwikkelen en produceren op één locatie. Daarnaast hebben wij korte levertijden én bieden wij service en kwaliteit. Onze kracht ligt in het maatwerk, wij kunnen de meest uiteenlopende producten maken, in elke gewenste vorm of maat. Natuurlijk geven wij u eerlijk en gedegen advies. Onze Engineers maken 3d tekeningen in SolidWorks. En wanneer nodig is het maken van een 3d-print mogelijk. Onze 3d printer wordt veelal toegepast voor prototyping.

Branches
Wij zijn actief in de volgende branches: Bouw en installatie, Grond-, weg- en waterbouw, Chemie en industrie en de Scheepvaart. Verder maken wij vele verschillende producten op aanvraag; van oprijplaten, boten tot vijvers en watertanks.

Bewerkingen en machines
Wij kunnen bijna alles van kunststof maken en om dat te kunnen doen moeten de nodige bewerkingen uitgevoerd worden. En dat doen wij allemaal zelf. Wij boren, zagen, lassen, vervormen, lijmen en voeren onze eigen draai- en freeswerk uit. Onze experts geven advies over de materiaalkeuze, de toepassing of verwerkingsrichtlijnen van constructies. Daarna voeren onze lassers voeren met behulp van geavanceerde gereedschappen en lasapparatuur uw idee met zorg uit. Beutech is gecertificeerd volgens […] en onze lassers beschikken over het DVS certificaat. 

Frezen
Frezen is een verspanende bewerking. Door middel van scherp frees gereedschap worden er verschillende vormen en maten uitgesneden. Deze bewerking vindt plaats doordat de messen snel door het materiaal draaien.

CNC-Freesmachine
Onze 2-assige freesmachine is CNC-gestuurd waardoor het geschikt is voor nauwkeurige en complexe toepassingen. Wij kunnen daardoor kunststof plaatmateriaal tot max. 3,10 m x 1,88 m verwerken.

Draaien
Draaien is net als frezen een verspanende bewerking. Met de draaimachine kan bijna alles gemaakt worden.

CNC-Draaibank
Beutech beschikt over een CNC-gestuurde draaibank met een opspanningsbereik van ø315mm. De draaibank wordt toegepast voor het produceren van seriewerk. Ook voor kleinere series kunt u bij ons terecht. Eventuele afmontage voeren wij nauwkeurig uit, Beutech staat voor kwaliteit.

Lassen van kunststoffen
Het verbinden van kunststofdelen kan door verschillende lastechnieken uitgevoerd worden. De keuze voor de lastechniek is afhankelijk van de te lassen constructie.

Extrusielassen
Bij extrusielassen wordt een lasdraad gebruikt. Deze wordt tegelijk met de lasschoen verwarmd. Door het geven van een juiste druk en een stabiele beweging over de lasnaad ontstaat een stevige verbinding. De verbinding is nagenoeg net zo sterk als de rest van de constructie. Extrusielas wordt vaak toegepast bij grote constructies en dikker plaatmateriaal.

Draadlassen
Draadlassen is een techniek waarbij ook lasdraad wordt gewerkt. Het lasdraad wordt in de föhn geplaatst. De föhn met lasdraad wordt met een stabiele beweging en gepaste druk over de lasgroef verplaatst. Het lasdraad wordt ondertussen langzaam aangeduwd. Door de juiste temperatuur wordt het lasdraad op de lasgroef achtergelaten. Overigens is het een behoorlijke kunst om een goede en stevige verbinding te krijgen. Draadlassen wordt veelal toegepast als ruimte beperkt is of gedetailleerde bewerkingen uit te voeren.

CNC-Spiegellasmachine
Onze spiegellasmachines zijn CNC-gestuurd en worden gebruikt om buizen en hulpstukken van PE te verbinden. De spiegellasmachines kunnen vanaf Ø90mm tot Ø315 lassen. Verder zijn ze uitermate geschikt voor de productie van segmentbochten.

Zagen
Wij kunnen alles van kunststof maken en daarvoor moeten we de verschillende kunststoffen kunnen zagen in uiteenlopend vormen en maten. Wij maken producten uit plaatmateriaal en buizen in verschillende diameters. Daarvoor gebruiken wij de onderstaande zaagmachines.

Dikisaw
De Dikisaw wordt gebruikt om kunststof buizen te zagen. Wij kunnen tot en met een diameter van 1200mm haaks zagen en onder een hoek van max. 45° tot en met 800mm. De machine is door één medewerker te bedienen. Verder beschikken we ook nog over een plaatzaagmachine, een trekzaag en een lintzaag.

Extrusie
Beutech is ook in het bezit van meerdere extrusiemachines. Hiermee kunnen we kunststof leidingen produceren in allerlei maten en kleuren. De extruder wordt gevoed met (gerecycled) granulaat. In combinatie met warmte en de juiste druk wordt het gesmolten kunststof door een matrijs getransporteerd waardoor het de gewenste vorm aanneemt. Door het tijdig af te koelen neemt kunststof de gewenste vaste vorm aan. In principe kan het product oneindig lang worden.